Lep pozdrav! Mandlji Kateri mandlji so vam bolj okusni s skorjo ali brez

Kateri mandlji so vam bolj okusni s skorjo ali brez

Že vsi, ko hodimo v trgovino po oreščke, smo lahko opazili, da se lahko mandlji kupijo z skorjo ali pa brez. Odločitev je vaša, je pa res, da so tisti z skorjo cenejši, kot tisti brez skorje.

Sama jih vedno jem z skorjo, ravno zaradi tega, ker so cenejši, pa kakor poznam sama sebe, sem opazila, da me trgovinsko oluščeni ne pritegnejo preveč, ker mi delujejo tako umetno.

Ker pa me je vseeno zanimalo kako je sedaj to, kakšna je razlika, sem si o tem prebrala in ugotovila razliko, ki je med mandlji, ki so oluščeni in tistimi, ki imajo skorjo. 

Najbolj me je presenetilo to, da si jih lahko doma pripravimo tako, da jih jemo brez lupine, to se mi je pa zdelo bolj naravno, kot pa da takšne že kupim. Ker sem potem tudi prebrala, da na močene in olupljene lažje prebavimo, da potem postanejo mehkejši in bolj hranljivi sem se tudi odločila to storiti.

Kako pa se to naredi:

Čisto preprosto, se mandlji namočijo v vodo in se jih pusti okoli 8 ur. Po osmih urah odcedite vodo in jih oluščite. To je vsa umetnost, jaz od kar to delam, si to vedno naredim zvečer in zjutraj so mandlji lepo mehki in se z lahka oluščijo.

Jaz sedaj jem oboje, oluščene ali pa ne. Res je pri ne uluščenih malo grenek okus, vendar mi včasih prav paše, oluščeni mandlji, pa so okusnejši in mehkejši, tudi otroci oluščene pojedo rajši, ker jih lažje jedo. 

Če bi zdaj morala reči, kateri so bolj zdravi, bi prej rekla, da je bolj pomembno, da jih jemo in ne pozabimo na njih, katere pa bomo jedli, pa ni take bistvene razlike, mandlji so zdravi in le privoščite si jih kakšno pest vsak dan, vaše počutje bo veliko boljše in še vitkejši lahko postanete.