Lep pozdrav! Gin Naredila sem domači gin z zelišči

Naredila sem domači gin z zelišči

Imela sem svoj lastni bar, kjer sem bila poznana po raznih domačih pijačah. Predvsem so bili to zeliščni napitki. V zadnjem letu sem se odločila, da naredim svoj domači gin, ki ga bom ponujala kot degustacijo. Pripravila sem velike steklene kozarce, kamor sem dala osnovo za gin, ki bo narejen bo domačem receptu. V te steklenice sem dala brinove jagode in koriander. Za osnovo sem uporabila vodko, torej žgano pijačo. Potem sem pustila 24 ur.

Potem vsebino pretresemo in dodamo po želji še limonino lupino. Večinoma sem ponudila gin skupaj s tonikom. Spet drugi ga raje pijejo z mineralno vodo, ker tonik vsebuje več sladkorja. Jaz pa ga imam najraje s kocko leda. Zelo pomembno je, da je ponujena pijača ohlajena na temperaturo od šest do osem stopinj. Moje prijateljice so se veselile večera, ko bodo z najino skupno prijateljico praznovale svoj trideseti rojstni dan. Za darilo smo ji pripravile velike balone, novo rdečo mestno kolo ter steklenico, kjer je bil domači gin z okusom meda. Okrasile smo mize in stole z baloni in prelepim cvetjem. Na sprednjem delu stavbe je bila velika fotografija, kjer je pisalo vse najboljše za 30. rojstni dan. Na tej sliki je bila prijateljica slikana s padalom. Bila je namreč strastna jadralna padalka. V kolikor ji je čas dopuščal, je vedno šla letet z jadralnim padalom.

Komaj smo čakale, da se vidimo in proslavimo. Že nekaj časa se nismo videle. Ko je prišla, je bila zelo vesela, ko je videla presenečenje. Najprej smo nazdravile z gin tonikom, na katerem je bila lep majhen dežnik, rezina limone, brinove jagode in kocke ledu. Potem smo ji zapele vse najboljše. Ko je zagledala svoje novo rdeče kolo, se je takoj vsedla nanj. Slikale smo jo in pripravile dobro pojedino. Tudi za domov je dobila domač gin, ki je bil zelo dober.

Naredila sem domači gin z zelišči