Lep pozdrav! Izdelava maket Izdelava maket je postala moj najljubši hobi

Izdelava maket je postala moj najljubši hobi

Kot otrok sem se vedno zelo rad ukvarjal z razno izdelavo različnih modelov. Tako pa je bil to način, kako sem lahko izražal svojo kreativnost, ter sem lahko razne ideje, ki sem jih imel, predstavil v fizični obliki, kar pa me je zelo veselilo. Sedaj ko pa sem postal že malo starejši, pa se ni prav nič spremenilo. Sedaj sem tudi imel svoje dohodke, kar pa je pomenilo, da sem lahko začel izdelovati veliko boljše in bolj natančne modele.

Nato pa me je začela sedaj tudi zelo zanimati izdelava maket. Tukaj pa sem se lotil nekoliko večje makete, v temi druge svetovne vojne. Tega pa sem se lotil zaradi tega, ker me je začela zelo zanimati vojna, oziroma vojna tematika. Ko pa sem v raznih trgovinah videl, oziroma našel modele tankov in letal, za sestavljati, kateri pa so bili narejeni iz plastike, ter je šlo za historično natančne modele, pa sem dobil idejo za maketo, ki bi jo lahko naredil.

Tega pa sem se nato lotil, ter me je ta izdelava maket, zelo veselila. Najprej pa sem ustvaril relief, tako da sem sestavil večjo mizo, na kateri pa sem z raznimi materiali naredil relief bojišča. Potem pa me je čakalo kar nekaj dela, da sem sestavil vse različne modele tankov, letal in ostale vojaške opreme, ki je pasala na to maketo. 

Izdelava maket je postala moj najljubši hobi

Za to pa sem sicer zapravil kar nekaj denarja, vendar pa je ta maketa po nekaj mesecih občasnega dela, dobila res zelo lep in pa realističen izgled, tako da mi je bila ta zelo všeč. To pa je definitivno bil moj najljubši projekt, katerega sem se lotil, ter me je nato izdelava maket še toliko bolj navdušila. Tedaj pa sem imel še kar nekaj idej za takšne projekte, torej da bi ustvaril kakšne makete, vendar pa moram še ugotoviti, kam bi jih postavil, saj porabijo kar nekaj prostora.