Lep pozdrav! Karpalni kanal Nedelo in karpalni kanal desne dlani mi povzročata same preglavice

Nedelo in karpalni kanal desne dlani mi povzročata same preglavice

Zaradi dela v pisarni veliko časa preživim za računalnikom. Osemurni delovnik konstantno za računalnikom, lahko na dolgi rok pripelje do številnih zdravstvenih težav. Neprekinjeno strmenje v računalnik poslabšuje vid, uporaba tipkovnice, in računalniške miške pa pripeljeta do težave, ki je doletela tudi mene in je še nisem uspela popolnoma odpraviti. Ponavljajoči se gibi v zapestju in dlani, ki jih vsakodnevno izvajam, so pripeljali, da je karpalni kanal moje desne dlani poškodovan.

Kdo bi si mislil, da so monotoni gibi lahko skriti sovražniki našega zdravja. Prvič v življenju sem morala zaradi bolečin, ki mi jih je povzročal karpalni kanal na desni roki, oditi na bolniški dopust, da bi pozdravila nastalo težavo. Žal se je to zgodilo ob popolnoma nepravem času, saj imamo v podjetju nova naročila, ki morajo biti hitro izvedena, zato si lahko predstavljate, da se že tako ali tako kopljemo v delu in imamo strašno stisko s časom. Moj odhod na bolniški dopust pa je to samo še poslabšal. 

Kljub tej stiski sem morala poskrbeti za karpalni kanal desne dlani, saj zaradi simptomov nisem bila sposobna več normalno opravljati svojih delovnih nalog. Simptomi, ki sem jih imela:

  • Občutek mravljincev v dlani
  • Bolečina v predelu podlakti in nadlakti
  • Slabša zaznava desne roke

Zdravnik mi je pred samim zdravljenjem najprej naredil ultrazvok, kjer je razvidno, kako poškodovan je moj karpalni kanal. Slika ultrazvoka pokaže tudi, ali je prišlo do utesnitve živca. Zdravnik se za operacijo za zdaj še ni odločil, za začetek mi je svetoval, da štirikrat tedensko obiščem fizioterapijo, ki mi bo pomagala, da bo moj karpalni kanal sčasoma lahko spet normalno deloval in da bodo bolečine izginile.

Resnično si želim, da bolečine, ki mi jih povzroča karpalni kanal, kmalu odpravim, saj me bo drugače izdala slaba vest zaradi izostanka z dela. Žal sem deloholik, zato mi nedelo prav tako povzroča bolečino kot karpalni kanal desne dlani.