Lep pozdrav! Domače živali Nekateri ljudje imajo raje pse, drugi pa mačke

Nekateri ljudje imajo raje pse, drugi pa mačke

Že kar nekaj časa je znano, da živali na nas vplivajo terapevtsko, ni lepšega, ko nas dobre volje pričaka pes pred vrati, ko pridemo domov, kolikokrat se z njimi igramo in nas do solz nasmejimo. Živali so v hiši res dobrodošle, čeprav pa so razlike, ali imamo doma kužka ali pa muco. Kar nekaj različnih teorij obstaja, zakaj imajo nekateri raje kužka, drugi pa spet obožujejo muce.

Seveda je odločitev že tukaj, ker so si mačke in psi zelo različni po zahtevah in lastnostih. Če pomislimo, kako živimo, kje živimo in koliko časa lahko posvetimo živali, imamo že skoraj rešitev na dlani, če bomo tako lažje živeli z mačko ali psom. Seveda pa je tukaj tudi ljubezen do živali, eni imajo enostavno rajši kužke, pa ni važno koliko truda in časa nam vzamejo, drugi pa spet mačke.

Je pa resnično na dolgi rok pomembno, koliko časa se imamo čas ukvarjati z živalmi in če nimamo časa, potem si raje ne kupimo psa, ker pes ima resnično svoje potrebe in zahteva vaš čas. Potem si raje omislite muco, ki je lahko sama dlje časa, pa ne bo nič narobe. Na zadnje moramo vseeno pri izbiri, gledati na živali, da bo njim lepo in se bodo v našem domu dobro počutile, ker tako bomo tudi mi zadovoljni. Seveda je lepo imeti muco in jo občasno božati, ko seveda ona to dovoli, ker mačke so lahko zelo trmaste in se včasih tudi ne pustijo božati. Drugače pa je imeti psa, ki bo za nas vedno naredil vse in nas bo vedno vesel, on se ne bo branil božanja.

Odločitev pa je vaša, preden se odločite, pa pomislite na svoj življenjski stil.